ENRA Verzekeringen – marktleider op het gebied van tweewielerverzekeringen en dochter van Bovemij – heeft in samenwerking met Bovemij ‘Stichting de Barmhartige Fiets’ opgericht. De Stichting wil een structurele maatschappelijk verantwoorde bijdrage leveren door (fiets)mobiliteitsprojecten te ondersteunen.

Niet iedereen heeft het geluk dat hij of zij de beschikking heeft over een vervoersmiddel. Financiële beperkingen of calamiteiten kunnen hier de oorzaak van zijn. Speciaal voor die groep hebben ENRA en Bovemij ‘Stichting Barmhartige Fiets’ opgericht. ENRA-directeur Douwe Boeijenga: ‘Wij zorgen er voor dat mensen mobiel blijven door fietsen te schenken wanneer de situatie daar om vraagt.’

Uitreiking eerste fiets

Op 10 februari vindt de officiële kick-off van Stichting Barmhartige Fiets plaats. Op de BOVAG Fietsbranchedag overhandigt het bestuur van de stichting dan een speciale fiets aan Huib Kloosterhuis, algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Het gaat om een elektrische handbike, waarmee mensen met een fysieke beperking offroad kunnen fietsen.

Op zoek naar ambassadeurs

Doelstelling van ‘Stichting de Barmhartige Fiets’ is om per jaar zoveel mogelijk (fiets)mobiliteitsprojecten in natura te ondersteunen. Hoeveel dat er zijn is afhankelijk van het aantal donateurs en ambassadeurs die zich aan de Stichting verbinden. In ruil voor een periodieke donatie kunnen partijen zich profileren als ambassadeur van ‘Stichting de Barmhartige Fiets’. Dat levert een goede reputatie en publiciteit op. Wilt u ambassadeur worden? Neem dan contact met ons op.

Een mobiliteitsaanvraag indienen?

BOVAG tweewielerretailers, particulieren, instanties en verenigingen kunnen een mobiliteitsaanvraag indienen; commerciële bedrijven komen niet voor ondersteuning in aanmerking. Geïnteresseerden kunnen in contact treden met Douwe Boeijenga, directeur van ENRA verzekeringen: d.boeijenga@enra.nl of via het algemene e-mailadres van de Stichting: stichting@barmhartigefiets.nl. Het stichtingsbestuur – bestaande uit Alfred Quanz (onafhankelijk voorzitter), Rob van Oosterhout (BOVAG), Douwe Boeijenga (ENRA) en Hans Wittenberg (Bovemij, penningmeester) – zal het verzoek vervolgens beoordelen.